Van Muscle Meals naar PRAZ.

  • client
    PRAZ.
  • case
    full service rebranding.
  • product
    rebranding, website & campagne.

In slechts vier maanden tijd een volledige rebranding, een next level website én een campagne commercial. Dat is impressive, of zoals wij het zeggen: imPRAZive! Ontdek hoe Muscle Meals transformeerde tot PRAZ; hét sportmerk dat elke lifestyle compleet maakt met smaakvolle en gevarieerde maaltijden.

De echte uitdaging

De echte uitdaging lag hem dan ook in het vinden van een nieuwe naam. Hoe vat je zo’n merk samen in slechts één woord? Een woord dat origineel, pakkend, kort, beschikbaar en internationaal inzetbaar moet zijn… Gelukkig hebben we daar brainstormtechnieken voor en staat het woord “opgeven” niet in het gracious woordenboek.

Na bijna twee weken aan brainstormsessies, hersenspinsels en slapeloze nachten waren we er dan eindelijk: "PRAZ - Feed your lifestyle”. Het woord PRAZ komt van het Engelse woord PRESS en het heeft dan ook dezelfde uitspraak en betekenis. Het gaat erom dat je altijd jezelf moet blijven uitdagen voor jouw ultieme lifestyle. Oftewel: PRAZ BOUNDARIES.

Visuele identiteit

Hierna waren onze designers aan zet voor het creëren van de visuele identiteit: logo, variaties, kleuren, vormtaal, fotografie, iconografie en mock-ups. Hierbij was het belangrijk dat de stap van Muscle Meals naar PRAZ niet te groot zou worden. De huidige doelgroep van Muscle Meals moest zich namelijk nog steeds kunnen identificeren met PRAZ. Ondanks dat PRAZ zich richt op een bredere doelgroep: van topsporter tot carrière klimmer en van familiemens tot allrounder.

Er werd gekozen voor een woordmerk waarbij elke letter een finesse afwerking heeft. Dit staat voor hoe we ons ultieme lichaam en leven willen vormgeven. Een ongoing process, waarbij het logo dan ook cursief is geplaatst, om constante beweging te illustreren. Deze beweging vind je ook terug in de bijbehorende vormtaal. Qua kleuren is er balans gecreëerd tussen het stoere van Muscle Meals, de versheid van maaltijden en de bredere benadering van sport en gezondheid.

Development

Voor de ontwikkeling van de PRAZ-website hebben we een krachtige combinatie van technologieën gebruikt om optimale prestaties en gepersonaliseerde ervaringen voor gebruikers te garanderen. Als front-end framework kozen we voor Next.js vanwege de efficiënte server-side rendering en de snelle laadtijden. Dit zorgt voor een vloeiende gebruikerservaring en minimaliseert de wachttijd voor onze klanten. Om ervoor te zorgen dat de website snel blijft voor elke gebruiker, hebben we Varnish-cache geïmplementeerd. Hierdoor worden veel gebruikte queries gecached, waardoor een tweede gebruiker niet opnieuw alle gegevens hoeft op te halen. Dit leidt tot een aanzienlijke verbetering van de laadtijden en een efficiënt gebruik van serverbronnen.

Voor een gepersonaliseerde winkelervaring hebben we Squeezely geïntegreerd. Met behulp van geavanceerde algoritmen en klikgedrag gegevens kunnen we onze gebruikers een persoonlijk aanbod van producten bieden dat nauw aansluit bij hun interesses en behoeften. Dit resulteert in meer betrokkenheid en conversies, omdat onze klanten worden voorzien van relevante en aantrekkelijke aanbiedingen. Bovendien hebben we Magento 2 gebruikt als ons e-commerce platform vanwege de uitgebreide functionaliteit en flexibiliteit die het biedt. Dit stelt ons in staat om onze productcatalogus effectief te beheren en een naadloze en veilige online winkelervaring te bieden aan onze klanten. Met deze gecombineerde technologieën en slimme strategieën blijft de PRAZ-website een koploper in de branche, waarbij we onze klanten een snel, gepersonaliseerd en gebruiksvriendelijk platform bieden om hun favoriete sportmaaltijden te ontdekken en te bestellen.

Campagne commercial

Voor de campagne commercial zijn we teruggegaan naar de tekentafel. Waar draait het allemaal om? Waar doen we het allemaal voor? Het antwoord is simpel: onze ultieme lifestyle. Daar hebben we allemaal dat vuur voor. De een sport om de beste versie van zichzelf te worden, de ander om gefocust te blijven op zijn carrière, een ander om altijd flexibel te zijn voor zijn impulsieve levensstijl en weer een ander om zo vitaal mogelijk te blijven voor zijn gezin.

Een verhaal wat inhouse is gerealiseerd door onze creatives, waarna we op zoek zijn gegaan naar een passende videoproductie partij die dit tot leven kon wekken. En of we die hebben gevonden.. Er ontstond een magische co-creatie tussen gracious en Article Concepts waarbij het resultaat voor zichzelf spreekt.

What’s next?.

Een volledige rebranding, een next level website én een campagne commercial realiseren in slechts vier maanden tijd is imPRAZive. En daar blijft het niet bij. Gracious zal zich als strategische partner de komende maanden gaan richten op het uitrollen van een nieuwe

multidisciplinary team.

We don't design for you or your organization. We design for your end users!

Mehmet Yavuz
Chesney Buitendijk
Chloé van der Wel
Pepijn Blom
Jordi Jonkergouw
Mounir Amlal
Sabrina Nettekoven
Yuraymar Stewart

ready for a new day?

Just give us a call:
070 390 33 24

Don’t wait for awesomeness to just happen. Just contact us, and we will start building your brand.

Let's chat

Make some noise.